Sunnuntaina klo 13.00 pelattavassa kaksinpelifinaalissa kohtaavat slovakialainen Alex Molcan ja portugalilainen Joao Sousa.

KAKSINPELIN PÄÄSARJA
NELINPELIN PÄÄSARJA
KUVAGALLERIA

Päivän ensimmäisessä välierässä kolmanneksi sijoitettu Molcan (ATP-103) kohtasi turnauksen yllättäjän 20-vuotiaan venäläisen Alexander Shevchenkon (ATP-356). Shevchenko pelasi tiensä uransa toiseen Challenger-tason välierään karsintojen kautta.

Välierässä vasenkätinen Molcan otti ottelun nopeasti haltuunsa. Hieman hermoillen aloittanut Shevchenko löysi itsensä nopeasti erän tappioasemasta, kun Molcan rynnisti erävoittoon 6-2. Toisesta erästä tuli tasaisempi ja oli lähellä, että olisi nähty kolmas erä. Varmalyöntinen ja läpi ottelun fiksusti pelannut Molcan sai pidettyä hyvän kämmenlyönnin omaavan venäläispelaajan aisoissa – slovakialaispelaaja eteni loppuotteluun erin 6-2, 7-6(4).

Molcan hakee sunnuntaina kauden ja uransa toista Challenger-turnausvoittoa. Hän pelasi myös kesällä Belgraden ATP-turnauksen finaalissa.

Toisessa välierässä toiseksi sijoitettu Laaksonen (ATP-97) kohtasi sijoittamattoman Joao Sousan (ATP-147). 29-vuotias suomalais-sveitsiläinen ja 32-vuotias portugalilainen tarjosivat tasokkaan ottelun.

Avauserää mentiin tasatahtia 4-4 tilanteeseen. Sitten Sousa piti syöttönsä ja laittoi Laaksosen syöttämään selkä seinää vasten ensimmäistä kertaa. Varmasti lyönyt Sousa pääsi 30-30 tilanteeseen, jolloin Laaksoselle tuli heikko syöttöhetki – kahden kaksoisvirheen myötä erä meni portugalilaiselle 6-4.

Toisen erän alkuun Laaksonen mursi Sousan syötön, mutta se jäi vain hetken iloksi. Portugalilainen nappasi heti murron takaisin ja kiihdytti myös murrolla 4-1 johtoon. Tästä eteenpäin pelaajat pitivät syöttönsä, mikä tarkoitti Sousan voittoa 6-4, 6-3.

32-vuotias Sousa etenee nyt toista kertaa tällä kaudella finaaliin Challenger-kiertueella. Uransa aikana hän on voittanut kolme ATP-turnausta (vuosina 2013, 2015, 2018) ja viisi haastajatason kisaa. Portugalilaisen viimeisin Challenger-kisavoitto on vuodelta 2013 ja vuonna 2012 hän juhli Tampere Openin voittoa.

Lähde: HPP Open